Lite takt! Frågor som kan skada en kvinna för försörjningen

Innehåll

Det finns några mycket irriterande och till och med smärtsamma frågor som kan göra en kvinna olycklig..

1. Varför är du ensam?

Ack, det här är den vanligaste frågan från en kvinna som inte har en vigselring på fingret. Och sedan finns det ett tillägg som är utformat för att mildra detta slag i tarmen: du är så vacker / smart / rolig / sexig. En ensamstående kvinna vet själv mycket väl att hon är vacker, smart, rolig och sexig. Men en sådan fråga orsakar omedelbart negativa känslor hos henne..

2. Varför har du inte barn?

Tänk dig en minut att en kvinna verkligen vill ha barn, men av många skäl kan inte få dem ännu. Och med din fråga rörde du bara hennes ömma plats. Om hon inte vill ha barn är hon inte alls skyldig att förklara och rapportera till dig..

3. Varför jobbar du så hårt??

Det antas att en kvinna bör ägna mycket tid åt sig själv, sitt utseende, hemförbättring, personliga relationer – vad som helst men inte fungerar. Om hon jobbar mycket är det nödvändigt, kanske för att hon inte har någon annan att lita på, förutom hon själv. Men du behöver inte veta om det..

4. Du är redo att uppfostra andras barn?

Efter att ha fått veta att en kvinna träffar en man som har barn kommer bekanta verkligen att ställa denna fråga. Borde inte göra det. En kvinna kanske kanske bara försöker rollen som styvmor, och ett oartigt intresse för detta kan skapa en negativ attityd hos henne.

5. Vet du inte att det efter … år är mycket svårare att hitta en partner och bli gravid?

Många gillar att citera skrämmande siffror och statistik som redan är välkända för alla kvinnor som ett exempel. Du borde säga till henne att 80% av statistiken är fiktion.

6. Hur klarar du det? I vissa fall vet fruar om sin mans otrohet i månader och år innan de beslutar att skilja sig. Du kan inte bedöma andras situation, för du kan aldrig föreställa dig hur du kommer att bete dig under liknande omständigheter.

7. När du går ner i vikt / klipper håret / börjar måla?

När du kommenterar en persons utseende sänker du deras självkänsla snarare än motiverande. Sådana frågor är ett tips om att personen inte har det bra..

Så låt oss vara snällare och sluta ställa dessa skadliga frågor.!

Expertutlåtande

Yulia Butuzova, psykolog:

– En person är alltid orolig för de frågor som är betydelsefulla och olösliga för honom. Innan du ber dem till samtalspartnern är det dock viktigt att svara på dem själv. Fråga dig själv om du verkligen behöver ursäkta andra människor genom att berätta detaljerna i ditt personliga liv? När allt kommer omkring bestämmer en vuxen alltid själv om han ska gifta sig eller inte, att ha ett barn nu eller att vänta lite. Tonen i konversationen är också mycket viktig. En person kan kränkas inte ens av ord utan av själva intonationen. Om samtalspartnaren stör ditt liv med en taktlös fråga, låt honom ta ansvar för dig, inte i ord utan i handling. Därför kan ditt svar till exempel låta så här: ”Tack för ditt deltagande. Jag är rörd över att du är orolig för min personliga lycka. Varför är jag inte gift? Jag vet inte, men om du kan hjälpa mig att göra det kommer jag att vara tacksam mot dig. ”.

about author

RichardHeinkes

[email protected]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.