Hushålls make: vad som hotar rollen i familjen

Innehåll

Nu uppträder fler och fler äktenskap där hustrun tjänar, och mannen tar hand om huset och barnen. Tillsammans med en analytisk psykolog, en familjekonsult, en expert på programmet Let Them Talk Anna Khnykina, undersöker vi om en sådan union kan vara stark och hållbar..

Att ploga för två för barnens skull är ett misstag!

Enligt statistiken vill de flesta kvinnor se familjens huvud och försörjaren i sin man. Men inte alla lyckas bli förverkliga i sitt yrke, och de hittar ett område där de kan uttrycka sig: en man blir en husägare.

I sådana fackföreningar lider båda ofta. En man och en kvinna har olika syften. En kvinna har naturligt en moderinstinkt, det ligger i hennes blod att ta hand om sina nära och kära, att bygga ett bo. Och en man är i grunden en skapare, han behöver skapa något, att skapa … När en kvinna faller på familjens ekonomiska stöd har hon inte tillräckligt med tid och energi för att avslöja sig själv i sitt huvuduppdrag – att uppfostra barn, ge kärlek till sin familj, skapa tröst i huset … Och en husägare förlorar chansen att uppnå något i en mer intressant verksamhet..

En man som gör hushållsarbete förlorar sin huvudstatus – familjens chef, och detta kan leda till missnöje med sig själv och sedan till depression.

Dessutom är pengar ett instrument för makt och makt. Och när en kvinna äger det är hon a priori starkare än en man. Därför, i sådana par, tar mannen ställningen som det äldsta barnet, assistenten, makan behandlar honom som en mamma, vilket förstör partnerskapet. Och tro mig, även en mycket stark kvinna vill känna stödet från sin älskade man. Och om hon inte är där, och makan också är ekonomiskt beroende av sin fru, samlar hon över tid klagomål och irritation. Många kvinnor ödmjukar sig själva, för att de är rädda för att förstöra sina familjer, för att förlora det som har skapats genom åren. Men i en sådan union finns ingen harmoni och lycka. Och det finns bara två alternativ för resultatet av händelserna: antingen en skilsmässa eller ett smärtsamt och glädjlöst liv i äktenskapet. När allt kommer omkring vill någon kvinna respektera sin man. Men det är mycket svårt att upprätthålla respekten för en icke-arbetslivspartner.!

Det finns kvinnor som är redo att ploga för två för barnens skull. Detta är ett stort misstag, för barn behöver en mild mamma och en stark far. Och när allt är tvärtom i familjen kan det negativt påverka dem, deras uppfattning av världen..

En husman är en ”kvinna i byxor”!

Detta är en åsikt från en psykolog, en expert på tv-program Maxim SOFYIN.

En man blir hushållare av förtvivlan. När han tappar sitt jobb är detta den starkaste stressen för honom, han upplever mycket mer än en kvinna. Det är svårare för en man att anpassa sig till en ny plats och det är svårare för honom att hitta ett jobb, för han är ovillig att gå med på mindre pengar, till en lägre position. Kvinnor är mer flexibla, verkställande och kompatibla, så arbetsgivare föredrar dem. Enligt statistiken finns det fler arbetslösa män än kvinnor.

När en man tar på sig kvinnliga ansvarsområden, tar hushållsarbete på allvar förvandlas han till en ”kvinna i byxor.” Och hans fru, som försörjer familjen ensam, blir en ”man i kjol.” Detta skapar dissonans, vilket ofta leder till konflikter, förstör makarnas förhållande..

Om en man går in i sekundära roller i familjen är detta farligt för hans stolthet och är fylld med dåliga konsekvenser. Han kan bli beroende av alkohol, visa aggression, dra sig tillbaka till sig själv, bli impotent.

Numera finns det många äktenskap där hustrun dominerar, befaller på jobbet och hemma och mannen lydigt lyder. Jag tvivlar på att det finns harmoni i ett sådant förhållande. Om en kvinna är redo att ta hand om sin familj behöver du inte klaga och klaga – det är hennes val..

Barn i sådana familjer berövas ofta moderns tillgivenhet. Den starka och tuffa mamman lispar inte med dem, men fadern förbereder soppa åt dem och torkar näsan. Och barn i framtiden kommer att skapa en sådan familj, vilket är särskilt dåligt för en pojke – han kommer inte att kunna bli försörjare och stöd för sin fru.

Men ändå finns det par där en kvinna lyckas, har en hög position i företaget och en man klarar sig briljant. De byter medvetet roller, älskar varandra uppriktigt, respekterar sin partner, var och en är ansvarig för sitt verksamhetsområde. Sådana äktenskap är starka och lyckliga, men detta är fortfarande ett undantag..

Hur man hjälper din man att få ett jobb?

Håller med om ”tomgång”. Det är viktigt att göra det klart för mannen att arbetet med hushållet inte kan vara permanent. Om han på grund av vissa omständigheter var tvungen att kasta sig i hushållssyslorna, diskutera omedelbart att detta är tillfälligt så att makan inte slappnar av och fortsätter att leta efter arbete till slutet. Ge honom högst ett år att andas och hitta sig själv.

Ta inte deltidsjobb och leta inte efter ytterligare inkomster. Mannen måste förstå att du inte kan dra familjen ensam. Och på alla möjliga sätt betona att han är den viktigaste i familjen. Var svag! Detta kommer att motivera din make att snabbt hitta ett nytt jobb..

Var aktivt involverad i att hitta ett jobb för din man. Du kan hjälpa till med råd, föreslå något, dirigera honom, göra ett intressant CV för honom. Men ändå bör du inte studera lediga platser för din man själv. Han måste ta ödet i egna händer – att leta efter styrkan i sig själv för att förändra sitt liv.

Tro på din älskade. För en man är brist på uppfyllelse en stor smärta, en stressande situation. Därför ska du inte i något fall förrätta honom och inte sätta mer framgångsrika bekanta som ett exempel … En kvinnas huvuduppgift är att stödja sin man i allt och inspirera honom till prestationer. Om du respekterar din man, anser att han är den bästa och mest begåvade, tror på honom, kommer han att flytta berg åt dig.

Men det finns också plussidor

I en sådan union kan makar vara bekväma om omläggningen av roller i familjen passar båda. Kvinnan vill själv jobba hårt, göra en karriär och det är bekvämt för henne om hennes man tar över hushållssyslorna. Det finns män som är hushåll efter yrke, som lagar mat med nöje, älskar att tulla med barn, tulla med något, förbättra lägenheten.

Vissa kvinnor har ett flexibelt psyk, de anpassar sig till omständigheterna. Om makarna diskuterade allt och bestämde att alla i familjen ska göra vad han gör bäst, har de en chans att rädda äktenskapet.

Det händer att mannen och hushållet driver och samtidigt arbetar hemma. Det vill säga, han har i princip ett företag där han inser sig själv: han kontrollerar ett företag på distans eller är engagerad i internetprojekt, eller skriver böcker, bilder. En sådan man är en ödesgåva!

about author

RichardHeinkes

[email protected]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.