8 skäl till varför du ska vara ensam efter en upplösning

Innehåll

Att vara ensam kommer att vara bra för dig, och här är varför …

12 augusti 2019

Faktum är att få av oss vet hur man ska vara ensam och hur man gör det rätt. I de flesta fall motsvarar det att vara ensam ensamhet, särskilt efter att ha gått ihop.

Efter upplösningen tenderar vi att leta efter tröst hos andra människor, leta efter kärlek där det inte finns någon, och går med på hopplösa romanser, bara inte att vara ensamma med oss ​​själva och vår smärta. Vi glömmer att alla framgångsrika relationer börjar med självkärlek..

Anna Tok

Relationspsykologi

Redaktör för avsnittet ”Han och hon” på Wday.ru, spaltist.

Ja, utsikten att bli distraherad av ett nytt förhållande för att glömma det förflutna verkar frestande vid första anblicken apotekpotensmedel.com. Men i själva verket kommer ensamhet att hjälpa till att ompröva många ögonblick, lära sig de lärdomar som livet har skickat oss och växa över oss själva..

Att vara ensam är bra för dig och här är varför.

1. Detta är tiden för medvetenhet och acceptans.

Genom att vara ensam med dig själv kan du reda ut dina tankar och känslor och komma överens med det förflutna. Det är mycket viktigt att inse att båda parter alltid har skulden för upplösningen. Du ska inte skylla dig själv för allt, men du bör inte flytta allt ansvar till din tidigare älskare. Ibland, oavsett hur hårt människor försöker, är de helt enkelt oförenliga med varandra. Det är livet.

2. Dags för dig själv.

Du måste lära känna dig själv igen. Att förstå vad du gillar, för i ett par raderas ofta gränserna och vi slutar redan att förstå vad vi gör för att vi verkligen vill ha det, och vad för att behaga en älskad. Därför är det dags att ta hand om dig själv, dina hobbyer och dina drömmar efter avsked. Nu har du ingen att gå på datum med, så gå på ett datum med dig själv: på ett kafé, på en promenad, på en biograf, på en utställning. Gör allt för att behaga dig själv. Detta kallas självkärlek.

3. Dags att återhämta sig.

Människor sprids av en anledning. En paus föregås alltid av en serie inte särskilt trevliga händelser: en uppgörelse, gräl, allvarliga konversationer, svek … Allt detta kräver mycket styrka och energi. När du har fattat beslutet att sprida dig, gör allt för att återställa fysisk och mental balans. Håll dig ensam, stäng av telefonen, läs din favoritbok och slutligen sova lite. Och tortera dig inte med minnen. Ja, din romantik i början såg ut som en saga, men du hade goda skäl att lämna. Varför skicka din nuvarande och framtida beklagande av det förflutna?

4. Dags att lära sig självständighet.

I relationer är det lätt att glömma att vi inte bör vara känslomässigt beroende av någon. Om du inte gillar att vara ensam med dig själv, kommer varken det roliga sällskapet med dina bästa vänner eller din älskade att hjälpa dig. Om du inte arbetar med dina problem kommer ingen relation att få dig att känna dig mer nöjd och lyckligare. Alla dina tvivel och komplex kommer att påverka förhållandet. Kärlek lindrar inte emotionellt bagage eller självtvivel.

Den person som blir din betydande andra behöver inte vara din källa till lycka 24/7. Du ska må bra precis så och ensam med dig själv. Du måste ha så mycket lycka och kärlek att du vill dela dem..

5. Dags för självförverkligande.

Just nu har du mycket tid att följa dina mål, bygga en karriär, skapa specifika planer och uppfylla. Det är dags att ”pumpa” ditt liv, bli någon, uppnå något. Kanske kommer du snart att möta ditt livs kärlek, bygga en familj och du kommer aldrig att ha så mycket ledig tid att göra det du har drömt om så länge. Nu är rätt tid … Din tid.

6. Dags att uppskatta vänner.

Tyvärr, efter att ha ingått ett seriöst förhållande, börjar vi ofta glömma bort de människor som blev en andra familj för oss … Som stödde, tröstade och tillbringade nästan hela sin fritid med oss. Det är okej att prioritera kärlek, men det är ingen anledning att glömma dina vänner. Efter en upplösning behöver en person mer än någonsin vänskapliga band, och det är just nu som han kan uppskatta nära och kära till deras verkliga värde och ge dem sin kärlek och uppmärksamhet..

7. Dags att förstå vad du förtjänar.

Flyter från ett förhållande till ett annat, det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid att inse att du kanske kliver igen på samma kratta. Ensamhet hjälper till att sätta nya standarder för att hitta en partner. Du kan förstå dig själv och förstå vad som verkligen är viktigt för dig och vad du inte bör stänga ögonen för i början av förhållandet..

8. Dags att förbereda sig för en ny kärlek.

Att vara ensam betyder inte att vara ensam. Om du tror att det bara är möjligt att få värme och kärlek från en romantisk partner, måste du troligen ompröva ditt förhållande till vänner och familj. Hur som helst, du har dig och din kärlek till dig själv.

Och tänk, vem skyndar dig verkligen för att gå in i ett nytt förhållande? Du har ditt eget liv, som du måste lära dig att njuta till fullo. Du kommer definitivt att möta kärlek när du känner att du verkligen är redo för det..

about author

RichardHeinkes

[email protected]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.